Want up to 50% discount?
RM96.90
Jamu Jelita Pearl White Pinky Plus (1Kg)
Price RM96.90
Brand Jamu Jelita
Availability In Stock
Shipping Fee
Quantity
Description
Highlight
 • Meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit
 • Mencerahkan kulit wajah dan seluruh tubuh badan
 • Mengatasi masalah pigmentasi serta tona kulit yang tidak sekata
 • Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus
 • Mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit
 • Mengatasi masalah kulit kering, kasar dan kusam
 • Memudarkan kesan parut
 • Membantu mempercepatkan pemulihan luka

 

Pearl White Pinky Plus merupakan formulasi istimewa yang menggabungkan khasiat kolagen bersama adunan buah-buahan seperti sel stem epal, goji, maquiberi dan acerola yang dapat membantu anda memiliki kulit yang tampil lebih cerah, anjal, mulus dan menawan sekaligus membantu meningkatkan tahap kesihatan tubuh badan anda secara menyeluruh.

 

KHASIAT PEARL WHITE PINKY PLUS

 • Menjadikan anda tampil lebih anggun dan awet muda dari dalam
 • Meningkatkan keanjalan dan ketegangan kulit
 • Mencerahkan kulit wajah dan seluruh tubuh badan
 • Mengatasi masalah pigmentasi serta tona kulit yang tidak sekata
 • Mengurangkan kesan kedutan dan garis-garis halus
 • Mengekalkan kelembapan dan kelembutan kulit
 • Mengatasi masalah kulit kering, kasar dan kusam
 • Memudarkan kesan parut
 • Membantu mempercepatkan pemulihan luka
 • Mengecilkan liang pori agar kulit anda tampil lebih halus dan sempurna
 • Mengatasi masalah radang, jerawat, jeragat, parut, bintik-bintik hitam serta kesan rekahan
 • Melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas dan sinaran ultraviolet (UV)
 • Turut berupaya meningkatkan tahap kesihatan dan kecergasan tubuh badan secara menyeluruh

 

KANDUNGAN PEARL WHITE PINKY PLUS

Strawberi: Strawberi kaya dengan khasiat dari sumber vitamin C dan asid elagik yang berperanan meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah kerosakan pada kulit di samping kandungan asid salisilik yang berupaya menyingkirkan sel kulit mati dan mengecilkan pori-pori sekaligus memelihara kehalusan kulit. Di samping itu, strawberi turut berupaya mencerahkan kulit, menghapuskan cela pada wajah, merawat kesan alahan serta melindungi kulit daripada sinaran ultraungu (UV) yang mempercepatkan proses penuaan.

Kolagen: Kolagen merupakan sejenis protein yang berkesan untuk mengekalkan keanjalan dan ketegangan sel kulit di samping bertindak membina sel kulit yang lebih sihat. Ia juga berperanan menggalakkan pemulihan luka, mengurangkan kesan kedutan, parut dan garis-garis halus serta melambatkan proses penuaan kulit.

Sel Stem Epal: Sel stem merupakan sejenis sel yang mampu memperbaharui dirinya sendiri sekaligus menggalakkan fungsinya di segenap sel tubuh badan anda. Sel stem yang terkandung di dalam buah epal berupaya mencegah proses penuaan dan penghasilan kedutan pada wajah di samping melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran UV. Epal juga sarat dengan folat yang menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang baru dan sihat.

Astaxanthin: Astaxanthin adalah sejenis karotenoid atau pigmen yang boleh diperoleh daripada yis, ikan salmon dan udang. Astaxanthin merupakan antara agen antioksidan yang berkesan dalam rawatan kecantikan kulit. Di samping membantu mencegah radang dan radikal bebas seterusnya melambatkan proses penuaan, astaxanthin turut berupaya melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran UV. Ia turut berupaya mencegah serta mengatasi masalah kedutan dan kesan terbakar akibat pancaran cahaya matahari selain mengurangkan melanin atau pigmen di dalam lapisan kulit sekaligus membantu mengatasi masalah jeragat.

Kulit Kayu Pain: Kulit kayu pokok pain mengandungi sebatian pycnogenol yang menggalakkan penghasilan asid hyaluron bagi membantu memelihara tisu kulit serta mengatasi masalah kulit kering. Ia juga terbukti dapat melambatkan proses penuaan seterusnya menyerlahkan lagi keremajaan kulit anda.

Biji Anggur: Biji anggur mempunyai sifat astringen yang tinggi bagi menegangkan kulit selain bertindak mengekalkan kelembapan kulit, mengatasi masalah jerawat dan melindungi kulit daripada pancaran radiasi ultraungu (UV) sekaligus memelihara kulit daripada kerosakan dan proses penuaan.

Manggis: Manggis sememangnya kaya dengan vitamin C yang bersifat antioksidan bagi mencegah kerosakan sel, menentang proses penuaan dan serangan kanser, di samping membantu mengatasi masalah jerawat, kulit berminyak dan kulit kering serta menggalakkan pemulihan sel kulit seterusnya membantu memelihara kehalusan dan kecantikan kulit.

Zaitun: Minyak zaitun mampu mengatasi masalah kulit muka seperti jerawat, parut, eczema, psoriasis atau melecur. Minyak zaitun juga berfungsi sebagai agen anti-penuaan untuk menyerlahkan keremajaan kulit sekaligus berperanan menyerlahkan seri serta memelihara kehalusan kulit anda.

Acerola: Buah acerola mengandungi vitamin A dan C, agen antioksidan yang bukan sahaja mampu melindungi tubuh daripada kerosakan sel, malah berupaya menggalakkan penghasilan kolagen di dalam tubuh badan seterusnya menjadikan kulit anda tampil lebih tegang, anjal dan remaja.

Hawthornberi: Hawthornberi tinggi kandungan antioksidan dari sumber vitamin dan mineral yang mampu melambatkan proses penuaan di samping berkesan untuk mempercepatkan pemulihan  luka serta membantu mengatasi masalah radang. Malah, ia juga berupaya meningkatkan tahap kecergasan jasmani, melancarkan proses penghadaman serta menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit.

Maquiberi: Maquiberi ternyata tinggi kandungan antioksidan yang dapat menentang proses penuaan serta kerosakan kulit akibat radikal bebas dan sinaran UV. Ia bertindak mengurangkan kesan penuaan seperti kedutan dan garis-garis halus seterusnya membantu mengekalkan keremajaan kulit anda.

Lycopene: Lycopene merupakan sebatian organik yang tergolong dalam kumpulan karotenoid dan berfungsi sebagai pigmen merah yang sering terkandung di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia tinggi kandungan antioksida bagi mengukuhkan sel membran sekaligus membantu menyingkirkan toksin dan mengekalkan kandungan nutrien di dalam tubuh. Lycopene juga baik untuk kulit di mana ia membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat pancaran cahaya matahari dan radiasi ultraviolet (UV) sekaligus mengekalkan keremajaan kulit.

Roselle: Roselle tinggi kandungan vitamin A dan C yang kaya dengan kebaikan antioksidan bagi mengatasi kerosakan dan proses penuaan kulit. Malah, roselle juga mampu mempercepatkan pemulihan luka di samping bertindak melindungi kulit daripada sinaran cahaya matahari serta menguatkan sistem imunisasi bagi menentang serangan penyakit.

Tomato: Buah tomato kaya dengan kandungan vitamin A dan C yang bertindak sebagai antioksidan bagi menentang proses penuaan serta kerosakan kulit akibat radikal bebas dan sinaran UV. Ia juga ternyata berkesan untuk mengecilkan liang pori, mencerahkan kulit serta membantu merawat pelbagai jenis masalah kulit seperti jerawat, eczema dan psoriasis. Malah, tomato juga berupaya mengawal penghasilan sebum atau minyak di dalam lapisan kulit seterusnya membantu mengatasi masalah liang pori yang tersumbat serta tona kulit yang tidak sekata.

Goji: Di samping membekalkan khasiat untuk kesihatan tubuh badan, Goji juga berupaya menjadikan kulit anda tampil lebih sihat dan berseri di samping mengekalkan kehalusan kulit dengan bantuan vitamin E yang terkandung di dalamnya. Goji yang bersifat antioksidan turut membantu mengukuhkan sel kulit, mencegah daripada kerosakan sel dan mengatasi masalah selulit serta memperlahankan proses penuaan kulit.

Acaiberi: Acai kaya dengan nutrien dari sumber vitamin A, C dan E serta bersifat antioksidan yang mampu mengurangkan kesan radikal bebas sekaligus membantu mencegah daripada penuaan dan kerosakan sel di samping membantu memperbaiki tona kulit agar lebih sekata. Selain itu, Acai turut membantu mengatasi masalah jerawat, menyingkirkan kesan parut serta menjadikan kulit anda tampil lebih muda dan berseri.

Garcinia Cambogia: Buah yang bersifat antioksidan ini mampu mengurangkan radikal bebas sekaligus mencegah kerosakan sel dan menentang proses penuaan kulit di samping menyihat dan mencantikkan kulit.

Delima: Buah delima yang kaya dengan vitamin A, C dan E ini mengandungi antioksidan yang dapat mencegah serangan penyakit mahupun kanser. Ia juga dapat menguatkan daya ketahanan tubuh bagi mencegah jangkitan penyakit serta menggalakkan penghasilan kolagen yang ternyata baik untuk struktur kulit yang lebih tegang dan anjal.

 

CARA PENGGUNAAN PEARL WHITE PINKY PLUS

 1. Campurkan 1 sudu Pearl White Pinky Plus bersama 150 ml air.
 2. Kacau dengan sudu atau goncang menggunakan shaker yang disediakan.
 3. Amalkan 15 minit sebelum sarapan pagi dan waktu tidur.
Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box
 • 1 x Jamu Jelita Pearl White Pinky Plus
Want more affordable prices?
Make a purchase in our store in store at the following markeplace